Lecția 4


Cum revii în formă maximă din vacanță?

Restabilește-ți sistemul imunitar!

Toamna, schimbările climatice ne pun în pericol imunitatea organismului. Răceala și gripa vin la...

Ți-am trezit pofta de sănătate? Ebook Lectia 4

Descarcă Gratuit

Revenirea la muncă după vacanța poate fi dificilă, pentru că totul trebuie să se reajusteze pentru a ne putea integra, din nou, în vechea rutină. Cercetătorii au denumit acest fenomen ,,sindrom post-vacanță" - un termen care descrie acel sentiment general de disconfort pe care oamenii îl au atunci când simt ca nu se pot readapta la muncă.

Indiferent că vacanța a fost una linistită, în care ne-am odihnit cât am dorit, sau am ales o călătorie care ne-a pus pe drumuri de dimineața până seara, majoritatea dintre noi simțim că revenim din concediu mai obosiți decât am plecat.

De ce? Simplu: vacanțele ne scot din ritmul obișnuit, iar asta ne provoacă un dezechilibru în organism. Orele de somn se decalează, iar corpul nostru intră într-o stare de repaus, în care încearcă sa recupereze toate lipsurile de care a fost privat în perioada de activitate intensă.

Cum îți ajuți organismul să se echilibreze?

1. Combate ANXIETATEA!

O cauză a apariţiei insomniei, a durerilor de cap, a anxietăţii, a tulburărilor digestive şi a crampelor musculare poate fi deficitul de magneziu din organism. Magneziul este printre cele mai importante minerale din organismul uman, pe lângă calciu, potasiu şi fier, fiind indispensabil în procesul de metabolizare a glucidelor, lipidelor şi proteinelor, dar şi în excitabilitatea neuromusculară.

În egală măsură, magneziul este un regenerator celular, un echilibrant psihic şi un drenor hepatic care contribuie şi la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos şi previne atacurile de inimă.

Nevoia zilnică de magneziu pentru fiecare kilogram din corp este de 5 mg, copiii au nevoie de 15 mg per kilogram/corp, iar femeile însărcinate de 10 mg per kilogram/corp. De multe ori, simptomele deficitului de magneziu sunt asemănătoare celor cauzate de carența de calciu. Este greu de diagnosticat deficienţa de magneziu, deoarece aceasta nu apare la testele de sânge. De aceea, suplimentele alimentare cu magneziu se administrează numai dacă ne cunoaștem organismul.

2. Recapătă-ți ENERGIA și VITALITATEA!

Cu cât stresul este mai mare, cu atât se consumă și rezervele noastre de vitamine. Iar când ele s-au epuizat complet, și noi ne simțim epuizați. Când apar diversele carențe, intervine iritabilitatea, senzația de slăbiciune și lipsă de energie.

Pe lângă asta, alimentația haotică,  procesată și plină de aditivi, stresul, proasta calitate a apei pe care o bem, aerul poluat și slab oxigenat, sportul insuficient, radiațiile electromagnetice emise de diverse dispozitive, detergenții, consumul de alcool și fumatul sunt doar câțiva dintre factorii negativi care ne fac rău. Astfel, detoxifierea devine un proces necesar organismului pentru a se reface, care implică, în primul rând, disciplină alimentară.

Digestia și metabolizarea alimentelor ingerate presupune un consum energetic de aproximativ 70-80%, ceea ce înseamnă că doar o cantitate foarte mică de energie îi mai rămâne organismului pentru refacerea celulară. Cu cât scutim organismul de acest consum enorm de energie, cu atât se va reface mai bine.

3. Susține-ți IMUNITATEA!

Stiai că, imunitatea poate fi afectată de o mulțime de factori precum stresul, insomnia, calitatea alimentelor, substanțele toxice sau consumul mare de zahăr? Senzația accentuată de oboseală, prezența anumitor tulburări, printre care si depresia, lipsa puterii de concentrare sunt doar câteva dintre simptomele care tradează un sistem imunitar deficitar.

Alternativa naturală și principala sursă de imunoglobuline utilizată în lupta împotriva infecțiilor a fost colostrul, cunoscut și sub numele colocvial de colastră sau ,,primul lapte" produs de glandele mamare ale mamiferelor, în ultima parte a sarcinii și în primele 48 de ore după naștere. Iar acum, când tulpinile rezistente la antibiotice ale agenților patogeni s-au dezvoltat, colostrul rămâne unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva infecțiilor de orice natură.

Copiii, victimele directe ale paraziților intestinali la revenirea din vacanțe

Știai că, peste 80% dintre copii au cel putin o dată limbrici, giardia sau oxiuri? Acest lucru se întâmplă din cauze unui sistemul imunitar slăbit al copiilor, care permite parazitilor intestinali sa îi colonizeze.

Durerea de cap, slăbiciunea, respirația șuierătoare, grețurile, icterul - sunt doar câteva dintre manifestările prin care se face simțită prezența ,,atacatorilor", iar copiii sunt cei mai expusi acestui razboi și cei mai vulnerabili. Dacă ați depistat infecția la unul dintre membrii familiei, toți ceilalți au nevoie de tratament.


vezi toată lecția

Mărul Ropharma recomandă:


Magnozen are ca rezultat îmbunătățirea stării generale și, în special, a funcției intelectuale, asigurând prospețimea psihică, prin optimizarea memoriei și a atenției, conferind o stare de relaxare benefică.

Nutradose G-tonic are o formulă exclusivă cu efect energizant, vitaminizant și tonifiant, obtinută prin asocierea celor mai bune stimulente naturale de pe trei continente (Asia, Africa și America de Sud).

Activit Colostru Premium este un supliment alimentar natural pe bază de colostru și Vitamina C, cu proprietăți antivirale, antibacteriene, antimicotice, antiparazitare și antioxidante. Ceea ce diferentiază acest produs de altele de acelasi gen sunt ingredientele ce se află la baza sa: colostrul bovin și vitamina C.

Helmiplant Sirop favorizează eliminarea paraziților intestinali și disconfortul abdominal asociat acestora, funcționarea digestiei, creșterea poftei de mâncare, dar și eliminarea gazelor, combate senzația de greață si vomă. Este folosit în scopuri medicinale ca diuretic, anti-sclerotic, sudorific, stomahic, anti-diaretic, anti-colitic, hipotensiv și anti-reumatic.


Testimoniale
 • Sunt studentă, dar si lucrez full-time la un cabinet de avocatură. Sunt solicitată la maxim zi de zi peste tot. Mi-a fost recomandat Magnozen de la Ropharma pentru a mă mai relaxa și de asemenea, pentru a reține ceea ce mai aveam de învățat cu un efort minim. Mie îmi sunt utile și o să le folosesc de câte ori am senzația de oboseală psihica sau o stare de angoasă cauzată de stres.

  Magnozen -
 • Eu fac foarte mult sport și de multe ori am nevoie de un supliment care să-mi revitalizeze organismul. Din cauza activităților fizice, a jobului și a altor activități suplimentare mă consum mult și am nevoie și de un ajutor din exterior care să-mi balanseze sănătatea interioară. Am folosit mai multe produse de-a lungul timpului, printre care și suplimentele de la Nutradose G-tonic, care m-au ajutat în privința aceasta. Chiar simți că îți reglează orgnismul!

  Nutradose G-tonic -
 • Sunt o persoană care are imunitatea slăbită, în special în perioada rece a anului. Răcesc des și îmi și trece greu… La recomandarea unei prietene am luat suplimentele alimentare Activit Colostru Premium și am observat o îmbunățățire. Nu mai răcesc atât de ușor, iar tonusul meu este mult mai accelerat.

  Activit Colostru Premium -
 • Copilul meu intra foare greu în ritm după ce începea școala și dădeam vina pe iresponsabilitatea lui. Până am încercat să îi stimulez organismul cu suplimente alimentare, mai exact, Magnozen de la Ropharma. Pe lângă faptul că îl ajută să asimileze mai ușor informațiile noi, mi se pare că îi oferă un echilibru intelectual de care are nevoie ca să facă față provocărilor.

  Magnozen -
 • Sunt învățătoare și știu mai bine ca oricine cât de expuși sunt copiii răcelilor și gripelor toamna. Imunitatea scăzută și faptul că se molipesc unii de la alții, fac să am uneori jumătate din clasă răcită. Eu și copilul folosim Activit Colostru Premium, un supliment care să ne întărească imunitatea, consumăm multe fructe și legume, iar gripa stă departe de noi!

  Activit Colostru Premium -