Glosar Afectiuni

Ropharma sustine alegerea informata si responsabila de produse naturale pentru sanatate.


a b c d e f g h i l m p o r s t u v z

osteoporoza


Descriere

Osteoporoza înseamna "os poros". Pâna nu demult considerata o stare normala a vârstnicului, osteoporoza este considerata în prezent o boala, caracterizata prin reducerea densitatiii minerale osoase,  asociata cu compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce predispune osul la fractura în urma unui traumatism de mica intensitate sau chiar în lipsa acestuia.

Oasele osteoporotice nu arata, la prima vedere, altfel decât oasele normale. Ele sunt însa mai putin dense, prin pierdere de substanta osoasa, ceea ce se reflecta în structura lor interna, care este profund afectata.

Dupa vârsta de 35 de ani osul pierde în mod continuu din substanta sa, un fenomen normal ii natural odata cu înaintarea în vârsta. Aceasta pierdere poate deveni însa o problema serioasa daca "rezerva osoasa" initiala a fost prea mica sau daca pierderea de substanta osoasa se face prea repede. Rezultatul este cresterea riscului de fractura, fie printr-o cadere obitnuita, ca în cazul încheieturii mâinii sau soldului, fie printr-un efort moderat de ridicare, ca în cazul vertebrelor.

Produse pentru osteoporoza


Donec eu libero

Lipoartrin Forte (2+1)pachet

59.00 ron

47.2 ron

Donec eu libero

Lipoartrin Forte

29.50 ron

Donec eu libero

Activit Calciu

12.10 ron

Donec eu libero

Activit Calciu

12.10 ron

Donec eu libero

Activit Calciu FORTE -plicuri

14.50 ron

Donec eu libero

Activit Calciu FORTE

14.50 ron