Glosar Afectiuni

Ropharma sustine alegerea informata si responsabila de produse naturale pentru sanatate.


a b c d e f g h i l m p o r s t u v z

laringita


Descriere

Laringita acuta este o inflamatie a mucoasei laringiene (localizata la nivelul gatului), mai grava la copil, avind in vedere particularitatile anatomice ale laringelui copilului, cu etiologie polimorfa.

Cauzele laringitei acute:
Consumul de alcool, fumatul, variatiile bruste de temperatura, inhalarea de aer poluat cu gaze iritante / fum sau refluxul gastroesofagian reprezinta factori favorizanti in aparitia laringitelor. Cauzele declansatoare sunt de natura infectioasa (virusuri, bacterii, mai rar fungi) sau alergica (alergeni respiratori, alimentari sau medicamentosi).

La copii manifestarile sunt mai grave decat la adult pentru ca cei mici au capacitatea redusa de a expulza secretiile prin tuse. Factori ce predispun copilul tau la infectarea laringelui sunt infectiile acute virale sau bacteriene respiratorii, traumatismele locale sau febrele eruptive.

Boala are un debut brusc in plina sanatate cu raguseala, jena in gat, dureri locale usoare. Se asociaza tusea, oboseala, semne generale de tipul febrei moderate. Leziunile sunt simetrice, afectind ambele corzi vocale, cu prezenta secretiilor. La copii, debutul este precedat de o simpla jena in gat cu usoara febra si tuse iritativa, care poate imbraca insa si forme mai grave si poate produce lipsa de aer (dispnee).


Produse pentru laringita


Donec eu libero

EPID Propolis Junior

36.20 ron

Donec eu libero

EPID propolis spray oral junior

37.30 ron

Donec eu libero

EPID propolis zinc

34.20 ron

Donec eu libero

Septogal junior

17.90 ron

Donec eu libero

Septusin sirop

17.90 ron

Donec eu libero

Septogal

9.00 ron

Donec eu libero

Septogal + Lactoferina

21.40 ron