Glosar Afectiuni

Ropharma sustine alegerea informata si responsabila de produse naturale pentru sanatate.


a b c d e f g h i l m p o r s t u v z

acnee


Descriere

Acneea vulgara, popular denumita acnee, este o boala comuna a pielii care apare atunci cand sebumul (secretia grasa, uleioasa a glandelor sebacee) si celulele moarte ale pielii astupa porii. Astuparea porilor pielii determina aparitia de pete care sunt frecvent rosii si umflate.

Forma usoara de acnee este caracterizata de aparitia a catorva pete rosii, numite comedoame, sau popular "cosuri". Acneea severa consta in sute de cosuri sau leziuni care pot acoperi fata, gatul, pieptul si spatele. In timp ce acneea usoara este doar suparatoare, acneea severa poate duce la tulburari psihice si emotionale.

Cei mai frecvent afectati sunt adolescentii. Mai mult de 85% fac cel putin forma usoara a acestei boli. In cele mai multe cazuri, acneea dispare in jurul varstei de 20 de ani, dar unele persoane, cele mai multe femei, pot avea acnee pana la 40-50 de ani.

Simptomele si semnele acneei includ "cosurile" albe sau negre, care pot aparea pe fata, gat, umeri, spate sau piept. Leziunile chistice sunt niste comedoame mai mari si profund situate. Acestea pot deveni dureroase, se pot infecta si pot duce la aparitia cicaticilor.


Tratamentul acneei este unul indelungat. Progresele pot aparea chiar si dupa 8 saptamani de la initierea lui. De obicei, acneea se agraveaza inaintea ameliorarii - chiar si in timpul tratamentului. Din fericire, tratamentul este de cele mai multe ori eficient. Spalarea blanda cu sapunuri sau produse eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi lotiunile pe baza de peroxid de benzoil, controleaza si previn aparitia leziunilor in cazurile de acnee usoara. In cazul in care acestea nu sunt eficiente, trebuie consultat un medic dermatolog, care va prescrie anumite creme si lotiuni. Acestea pot contine antibiotice sau alte medicamente.

Produse pentru acnee


Donec eu libero

Nutradose Detox

29.90 ron