Deodorant sau antiperspirant? Ce alegi?

30/11/-0001 00:00 / Categorie: Frumusețe și îngrijire


In general, transpiratia nu are miros, dar din cauza bacteriilor care se dezvolta la nivelul epidermei sau sub piele, aceasta capata un miros neplacut. Din fericire, exista odorizante care previn senzatia neplacuta oferita de instalarea transpiratiei si care te pot salva de la situatii jenante.

Antiperspirantul este recomandat pentru a scapa de senzatia de umezeala de la subrat, in timp ce deodorantul este utilizat pentru a acoperi mirosul neplacut produs de bacterii. Totusi, atributele referitoare la uz nu sunt mereu clare intre aceste produse, care se folosesc in scopuri diferite. Dodorantul este un produs cosmetic care ajuta la neutralizarea mirosului neplacut, iar antiperspirantul modifica temporar functia pielii si suprima aparitia transpiratiei.

Ce produs ti se potriveste?

Cele mai multe produse impotriva transpiratiei sau a mirosului neplacut au ingrediente care combina efectele deodorantului cu cele ale antiperspirantului si astfel alegerea unuia in defavoarea celuilalt depinde uneori doar de numele brandului. Insa, aceasta decizie ar trebui luata pe baza nevoilor si a felului in care reactioneaza corpul la diversi factori din mediu, cum ar fi caldura. Si..bineinteles, puteti sa optati pentru amandoua.

Care produs este mai sanatos?

A existat o perioada in care se afirma ca aluminiul din antiperspirante poate favoriza aparitia cancerului la san. Acest lucru s-a datorat faptului ca medicii nu recomandau folosirea deodorantului sau antiperspirantului in timpul testului cu mamograma deoarece ar fi putut sa arate anormalitati in radiografie care puteau fi confundate cu anormalitati la nivelul sanilor.


Cu toate acestea, nu exista dovezi stiintifice sau medicale care sa demonstreze ca folosirea acestor produse creste riscul aparitiei celulelor canceroase.

Singurul risc in folosirea acestor produse poate fi datorat unei posibile iritatii a pielii cauzate de o sensibilitate crescuta sau a ingredientelor din componenta produsului care nu au un pH echilibrat. Totusi, daca exista persoane care manifesta iritatii de la utilizarea unui deodorant sau antiperspirant, atunci ar trebui sa renunte la produsul respectiv si sa il inlocuiasca cu unul potrivit unei pieli sensibile.

Nu folositi niciodata deodorant sau antiperspirant pe pielea taiata sau ranita pentru ca altfel senzatia de usturime sau de iritare se va intensifica.