Merele Redlove - RoFructe numai bune pentru sănătatea ta!

13/04/2017 09:50 / Categorie: Sanatate


“Sănătatea e mai bună decât toate”, spune o vorbă din popor. Si asta pentru că, pe lângă starea de bine, aceasta ne asigură echilibrul fizic și psihic de care avem atâta nevoie. Pentru că pune sănătatea pe primul loc, Ropharma a căutat întotdeauna să împărtăsească cunoștintele cu ceilalți, să se dezvolte și să ofere tuturor multe soluții naturale și la îndemână. 
Așa a luat naștere ideea de a cultiva mere Redlove, fructele care conțin cu 40% mai mulți antioxidanți decât merele obișnuite. În urmă cu 3 ani, președintele companiei Ropharma, Mihai Miron, a înființat o livadă în județul Alba, unde sunt cultivate soiuri de mere care nu au mai fost produse în țară, până la momentul actual. Printre ele și merele Redlove, RoFructele cu reale beneficii pentru sănătate. 

Redlove – din dragoste pentru sănătate 
Puse pe piață pentru prima oară în 2010, într-un singur sortiment botezat de președintele Elveției Redlove Odysso, merele Redlove erau deja disponibile în 2012 în alte patru sortimente: Redlove Era, Redlove Circe, Redlove Sirena și Redlove Calypso – soiuri rezistente, care se disting prin gustul deosebit, cu o ușoară aromă de fructe de pădure, și florile de un roz-ciclam. 
Deși pe dinafară nu se deosebesc cu nimic de merele roșii obișnuite, merele Redlove surprind prin aspectul interior, mai exact prin miezul la fel de roșu precum coaja. Numele Redlove este dat de pulpa roșie și de modelul în formă de inimă, care apare atunci când mărul este tăiat longitudinal. 
Redlove este un soi de mere creat în 2010 de elvețianul Markus Kobelt, după nu mai puțin de 20 de ani de cercetare, și a fost obținut fără a folosi tehnici de ameliorare genetică. Fructul este de dimensiune medie, 150-170g, sferic și acoperit în totalitate de un rosu-bordo închis. Pulpa este, de asemenea, de culoare roșie, cu o linie albă la mijloc, crocantă, suculentă, cu o usoară aromă de fructe de padure. Este delicios consumat proaspăt și ideal pentru gatit, păstrându-și culoarea roșie și după ce este tăiat. 

Foarte interesant este că, datorită miezului roșu, mărul are un conținut ridicat de antioxidanți, cu 30-40% mai mare decât merele obișnuite. Astfel, pot aduce un beneficiu imens sănătății prin stimularea sistemului imunitar. Grație conținutului de quercitină, merele roșii ajuta la îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar, în special în situațiile de stres. 
De asemenea, merele conțin fibre solubile, utile pentru menținerea echilibrului zahărului din sânge și scăderea riscului de diabet. S-a demonstrat că femeile care consumă cel puțin un măr pe zi prezintă un risc mai mic cu 28% de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu consumă mere. 
Reducerea colesterolulului este un alb beneficiu care se datorează fibrelor solubile din mere. Acestea mențin colesterolul în limite normale și se combină cu grăsimea din intestine, îmbunătățind digestia. De asemenea, merele roșii mențin sănătatea inimii. Polifenolul din coaja merelor previne solidificarea depunerilor de colesterol de pe pereții arterelor ce determină reducerea fluxului sanguin către inimă, rezultatul fiind apariția bolilor arterelor coronariene. 
Dragostea se măsoară în grijă pentru ceilalți
Mihai Miron recunoaște că business-ul pe care îl deține în domeniul agriculturii și zootehniei nu este la fel de dinamic precum cel farmaceutic, însă este mulțumit pentru faptul că a închegat pe valea Doștatului o mică comunitate de oameni și un mediu prosper unde și-au gasit de lucru permanent 115 țărani, plus alte sute de sezonieri. Mai mult decât atât, președintele Ropharma s-a implicat activ în dezvoltarea comunității, sprijinind pe cât posibil localnicii în refacerea gospodăriilor și în finalizarea studiilor. Iar valea Doștatului nu este un loc ales la întâmplare. 
Pentru producția de mere, Mihai Miron s-a documentat temeinic înainte de a investi. Inițial a instalat o stație meteo completă cu data loggeri în toate zonele vizate, iar după analiza rezultatelor, a tras concluzia că e un areal bun de plantat. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar roadele s-au păstrat mai bine în România, spre surprinderea pomicultorilor belgieni, de unde pomii au fost achiziționați. Au fost implementate și fertilizarea prin calculator, programe exacte, în funcție de analiza solului, a frunzei, estimându-se că producția va ajunge până la 80 de tone/hectar. 
„Ei nu au în Belgia condițiiile pe care noi le avem în centrul Transilvaniei, în zona Târnavelor. E un mediu foarte prielnic și asta îmi dă curaj să continui și cu această dezvoltare”,, explică Mihai Miron.