Zmeura

14/07/2017 16:10 / Categorie: Fructomania


Atâââât de aromată, de parfumată și de delicată că parcă ai folosi-o mai degrabă pe post de parfum decât în rețete culinare. Totuși, avantajele oferite de zmeură ne sunt mai folositoare pe plan nutritiv decât cosmetic, așa că, să profităm din plin de ele, spunem noi... Iată trei motive pentru aceasta:

  • Are grijă de ochii noștri: Unul dintre cele mai importante beneficii ale zmeurei este prevenția apariției degenerescenţei maculare. Aceasta este o afecţiune a ochilor, care dacă nu este tratată poate conduce, în timp, la orbire. Consumul zilnic de zmeură poate duce la scăderea riscului pentru apariția acestei afecțiuni.
  • Este bună pentru perioadele depresive: O cană plină de zmeură ta ajută să scapi de stresul emoțional. De asemenea, datorită conţinutului consistent de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic şi păstrează tensiunea sângelui chilibrată.
  • Mai puțină oboseală: Zmeura este bogată în minerale precum cuprul, fierul și magneziu, motiv pentru care este un stimul natural în producerea de globule roșii. Acestea ţin la distanţă starea de anemie şi previn oboseala excesivă.
  • Ne păstrează mai tineri: Zmeura conține antioxidanți puternici, numiți antocianine. Aceștia sunt cunoscuți pentru prevenția împotriva cancerului, dar și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, atât cel cosmetic, cât și cel al funcțiilor mentale.