Lebenița

14/07/2017 16:10 / Categorie: Fructomania


Pepenele verde nu este doar foarte gustos, ci și extraordinar de hidratant datorită conținutului foarte mare de apă (96%). De cele mai multe ori, împreună cu vitaminele și sărurile hidratante care vin în completarea formulei, pepenele verde poate hidrata chiar mai bine decât decât băuturile energizante specifice sportivilor de performanţă. Ce alte beneficii poți obține din consumul fructului? Citește mai departe:

  • Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi: Sâmburii de lebeniță (cum mai este numit în vocabularul popular) conţin fier, zinc, omega 6, proteine şi fibre care sunt asimilate cu ușurință de organism. Pe lângă efectul lor antioxidant, sâmburii mai au și un efect diuretic.
  • Te protejează de radiații: Licopenul, vitamina C și beta carotenul pe care îi găsim în pulpa fructului, ne protejează pielea de ultraviolete.
  • Relaxează vasele sanguine: Coaja albă a pepenului conține o substanță numită citrulină, care are rolul de a relaxa vasele sanguine. Pe lângă acest aspect citrulina îmbunătățește sistemul circulator, pe cel imunitar și activitatea inimii.

Taguri: