Rodia

14/07/2017 16:05 / Categorie: Fructomania


Potrivit studiilor, rodiile se numără printre ”fructele minune” datorită multitudinii de proprietăți curative pe care le oferă. Rodiile sunt considerate un bun protector pentru inimă, reduc stresul și previn îmbătrânirea. Iată primele trei motive pentru care îți recomandăm consumul de rodii:

  • Încetinesc procesul de îmbătrânire: Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. Consumată zilnic, rodia poate constitui un puternic aliat pentru încetinirea procesului de îmbătrânire al ADN-ului.
  • Protejează inima: Datorită conținutului de antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, taninii și antocianinii (esențiali pentru sănătatea organismului și a inimi), sucul de rodie îmbunătățește fluxul sangvin, fiind recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni ale miocardului. De asemenea, semințele de rodie ajută la scăderea colesterolului LDL și întăresc mușchiul miocardului.
  • Ajută la buna evoluție a sarcinii: Rodia este un fruct celebru în rândul femeilor însărcinate, iar asta datorită abundenței de acid folic, o vitamină esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

Taguri: