Căpșunile

14/07/2017 16:05 / Categorie: Fructomania


Capșunile sunt unele dintre cele mai iubite și hrănitoare fructe ale sezonului cald. Delicioase și cu o varietate largă de posibilități de consum, căpșunile și-au câștigat un loc de cinste în clasamentul celor mai recomandate fructe din punct de vedere al calităților antioxidante. Iată doar trei dintre beneficiile consumului de căpșuni:

  • Mai puține riduri și mai ”târzii”: Căpșunile pot întârzia apariția ridurilor datorită vitaminei C pe care o conține. Aceasta produce colagen, foarte benefic pentru elasticitiatea pielii.
  • Scad riscul apariției bolilor degenerative: Bogate în antioxidanţi şi fitochimicale, consumate regulat, căpșunile sunt recomandate pentru prevenirea arterosclerozei, a bolilor vasculare sau chiar pentru susținerea și îmbunătățirea funcției cognitive.
  • Sunt un tratament cosmetic natural: Măștile pe bază de căpșuni sunt extrem de eficiente pentru tenul gras sau mixt, cu tendinţă acneică, pori dilataţi sau puncte negre. Aplicarea lor ajută la eliminarea excesului de sebum şi a celulelor moarte de la nivelul pielii, oferind tenului un aspect tonifiat și revigorat.

Taguri: