Dr. Oz recomandă orezul roșu pentru scăderea colesterolului

21/09/2018 15:30 / Categorie: Produse


Drojdia de orez roșu (Monascus Purpureus) este folosită de secole în medicina chineză, ingredientul său activ acționând în moduri similare cu cele mai des folosite medicamente pentru scăderea colesterolului.

Dr. Oz explică pe blogul său că colesterolul provine din dietă, dar și corpul are capacitatea de a produce colesterol. Așa cum explică acesta, unii compuși specifici din drojdia de orez roșu numiți monacolini sunt similari lovastatinei, principalul compus din medicamentele oferite cu rețetă pentru scăderea colesterolului. Monacolina împiedică producerea de colesterol prin inhibarea enzimei HMG-CoA reductaza care produce LDL (colesterolul „rău”).

Colesterolul este substanţa lipidică sintetizată de către ficat pornind de la acetilcoenzima A. Principalele surse alimentare de colesterol sunt găl­benuşul de ou, organele, produsele lactate (caşcaval, unt, smȃntȃnǎ), prajiturile (foietaj, tort, îngheţatǎ) carnea. Colesterolul intră în constituţia celulelor si intervine în mai multe procese.

LDL (lipoproteine cu densitate mica) este o lipoproteina a carei funcţie este aceea de a transporta colesterolul în sȃnge. Rolul ei negativ este dat de faptul cǎ depoziteazǎ excesul de colesterol pe pereţii arterelor, fapt care duce, in timp, la întǎrirea vaselor de sange şi la declanşarea bolilor cardiace. Data fiind aceasta funcţie, lipoproteinele cu densitate mica mai sunt cunoscute şi sub numele de colesterol rǎu.  Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) au rolul de a transporta colesterolul din diferite parţi ale corpului spre ficat, si de a impiedica depunerea acestuia in peretii vaselor de sange.

Multe studii ale drojdiei de orez roșu pe persoane cu colesterolul crescut au arătat că aceasta scade colesterolul total și LDL precum și trigliceridele.

CHOLEST BIO este un supliment alimentar pe bază de drojdie de orez roșu, recomandat persoanelor cu un conținut crescut de grăsimi in sânge, ce constituie o premisă pentru complicațiile bolilor arteriale coronarine, cerebrovasculare si periferice. Proprietățile produsului: preparat hipolipemiant natural, scade nivelul colesterolului total, al trigliceridelor și al lipoproteinelor cu densitate mică (LDH), crește nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL), reduce riscurile pentru accidente coronariene și cerebro-vasculare.

Sursă: http://blog.doctoroz.com/you-wanted-to-know/you-wanted-to-know-red-yeast-riceRopharma va recomanda:


Donec eu libero

Cholest Bio

32.90 ron