Ginkgo biloba ajută la recuperare după AVC

26/01/2018 11:15 / Categorie: Produse


Extractul de plante Ginkgo biloba poate ajuta pacienții cu accident vascular cerebral să se recupereze mai bine, potrivit rezultatelor unui studiu clinic, realizat de cercetătorii chinezi. Extractul din această plantă este recunoscut pentru efectele bune asupra memoriei și a fost utilizat mult timp ca un tratament tradițional pe bază de plante în China pentru o serie de afecțiuni, inclusiv depresie, pierdere de memorie și confuzie.

Cercetǎtorii de la Nanjing au vrut sǎ verifice dacă această plantă ar putea ajuta inclusiv la diminuarea sau stoparea declinului cognitiv asociat cu consecintele unui accident vascular cerebral ischemic. Au fost supuse 348 de persoane la un tratament zilnic, fie cu 450 mg de extract de Ginkgo biloba, administrat în trei doze, plus 100 mg de aspirină, fie cu 100 mg de aspirină în monoterapie, timp de șase luni. Toți participanții și-au început tratamentul în termen de șapte zile de la internarea în unul dintre cele cinci spitale diferite, după ce au suferit un accident vascular cerebral ischemic. Vârsta lor medie a fost de 64 de ani.

Rezultatele testelor au arătat că cei cărora li s-a administrat tratamentul asociat, au avut rezultate mai bune pentru aptitudinile cognitive, inclusiv în ceea ce privește memoria și funcția executivă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că Ginkgo biloba crește fluxul sanguin în arterele cerebrale și îmbunătățeste funcția cognitivă. 

Suplimentul alimentar Memogink de la Ropharma conține extract uscat de frunze de Ginkgo biloba și astfel susține oxigenarea creierului, crește performanțele intelectuale, dar și capacitatea de memorare și învățare, ameliorând fluxul sanguin și îmbunătățind microcirculația. Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active în compoziția sa, cele mai importante fiind antioxidanții (flavonoide și terpenoide), Memogink îmbunătățește semnificativ memoria și totodată, întărește sistemul imunitar.


Ropharma va recomanda:


Donec eu libero

Memogink

18.50 ron