Combate virozele de sezon si mentine imunitatea la cote maxime cu Septogal + lactoferina de la Ropharma

06/04/2017 06:30 / Categorie: Produse


Sistemul imunitar este cel care ne ajuta sa tinem la distanta infectiile, fiind principalul aliat in lupta cu bolile. Acesta poate fi afectat de o multime de factori precum stresul, insomnia, calitatea alimentelor sau consumul mare de zahar, insa vulnerabilitatea sistemului imunitar atinge cote maxime odata cu venirea frigului. 
Toamna suntem expusi schimbarilor de lumina si fluctuatiilor de temperatura care scad capacitatea de aparare a organismului imptriva gripei sau racelii. Efortul corpului nostru de a se adapta la temperaturile scazute obliga organismul sa consume mai multa energie iar acest fapt atrage dupa sine scaderea imunitatii si cresterea frecventei infectiilor virale sau bacteriene. Prin urmare, nu este de mirare daca simtiti o senzatia accentuata de oboseala, anumite tulburari, printre care si depresia sau lipsa puterii de concentrare. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele care tradeaza un sistem imunitar deficitar. 
Cum ne protejam sistemul imunitar 
O alimentatie corecta intareste semnificativ intreg sistemul imunitar. Acest lucru inseamna ca trebuie respectat cu strictete programul celor 3 mese de peste zi si nu trebuie omisa niciuna dintre acestea, in niciun caz micul dejun. Pentru a veni in intampinarea scaderii imunitatii si aparitiei afectiunilor specifice sezonului rece, este recomandat ca, in aceasta perioada, sa consumam cat mai multe legume si fructe proaspete, dar si alte produse pe baza de minerale si nutrienti. Acestea intaresc si ajuta organismul sa se refaca, stimuland sistemul imunitar pentru a face fata germenilor. Foarte utile sunt si alimentele bogate in vitamina A, C sau E, precum si cele bogate in seleniu, zinc si magneziu, precum usturoiul, lamaia sau mierea. 
Virozele fac ravagii mai ales in randul persoanelor cu un stil de viata sedentar. De aceea, pentru a le tine la distanta, este recomandat sa facem cat mai mult sport. O haina in plus nu strica atunci cand temperaturile sunt in scadere. Chiar daca pe parcursul zilei poate fi mai cald, odata cu venirea serii, temperaturile scad foarte mult. 
Pe langa un stil de viata activ si o alimentie echilibrata, o modalitate eficienta de mentinere a imunitatii la cote maxime, de prevenire a aparitiei si a dezvoltarii infectiilor si de recuperare dupa boala, este administrarea de suplimente alimentare pe baza de lactoferina. Lactoferina este o proteina multifunctionala care interactioneaza cu anumite componente microbiene si virale implicate in procesul infectiei, reducand riscul repetarii episoadelor de „raceala”. Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul, si asta pentru ca aproape toate bacteriile au nevoie de fier, iar datorita proprietatilor de legare, lactoferina este in masura sa impiedice utilizarea fierului de catre bacterii. 
De asemenea, lactoferina are proprietati imunomodulatoare, potentand actiunea antibioticelor si reducand semnificativ efectele adverse ale acestora. 
Ce beneficii aduce Septogal + lactoferina 
Septogal cu lactoferina dezinfecteaza si actioneaza direct la locul inflamatiei, calmand durerea si senzatia de usturime. Uleiurile volatile din compozitia acestuia aduc prospetime cavitatii bucale si cailor respiratorii si reduc cu succes procesele oxidative la nivelul mucoaselor. Mentolul si uleiul de menta inlatura durerea si senzatia de usturime la nivel faringian, iar eucaliptul scade secretia de mucus de la nivelul cailor respiratorii, in timp ce uleiul de pin are efect expectorant.
In plus, caracterul antiseptic si antiviral il recomanda si postoperator, in cazul amigdalectomiei sau a extractiilor dentare.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate se administreaza cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. Septogal + lactoferina contine 27 de comprimate si este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara sau online pe www.ropharma-healthcare.ro, la pretul de 18,20 Lei.

Despre Ropharma
Ropharma este o companie romaneasca ce functioneaza dupa un business integrat prin distributie a produselor farmaceutice si parafarmaceutice, comert cu amanuntul prin propria retea de farmacii, productie de medicamente, suplimente alimentare si lapte praf prin fabricile din Targu Mures, Chisinau si Dostat (jud.Alba) si servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfantul Constantin din Brasov.
Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.