Academia de sănătate Învață să ai grijă de tine!

Despre noi

Frumusețe și sănătate


Invitat special Dr. Ruxandra Dumitrescu

 De-a lungul timpului, viața femeilor s-a schimbat radical. În 1900, media de viață se situa în jurul vârstei de 50 de ani. Astăzi, media de viață pentru o femeie a crescut considerabil, ajungând la 78,7 ani. De asemenea, femeile nu doar că trăiesc mai mult, dar se pot bucura și de posibilitatea unei mai bune calități a vieții. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple, este esențial ca femeile să se îngrijească și să afle cum își pot maximiza sănătatea fizică și psihică.

Fiecare femeie trebuie să aibă acces la informații legate de spectrul problemelor pe care le poate întâmpina, iar aici nu vorbim doar despre sistemul ei reproducător, ci despre toate celelalte aspecte, precum tulburările de alimentație, stresul, alcoolismul, dependențele și depresiile, dar și despre subiecte precum nutriția echilibrată, sănătatea inimii sau sportul. De exemplu, este indicat ca o femeie să își mențină greutatea optimă de-a lungul timpului. Dacă circumferința taliei unei femei măsoară peste 90 de centimetri, este foarte probabil ca aceasta să dezvolte boli de inimă, o tensiune arterială ridicată sau diabet. În acest sens, mesele echilibrate, eliminarea gustărilor de după-amiază și activitățile sportive zilnice reprezintă cheile controlului greutății și scăderea riscului problemelor cardiace.

Femeile ar trebui să fie conștiente că metabolizează un număr de substanțe diferit față de bărbați. În unele cazuri, anumite medicamente pot încetini rata metabolismului, în vreme ce altele o pot accelera. Așadar, este esențial ca femeile să fie bine informate în privința tipurilor și dozajelor corecte ale medicamentelor pe care le utilizează.

Flora vaginală

Unul dintre cele mai sensibile sisteme ale organismului feminin este cel reproducător. Deși  părerea generală este că zona intimă trebuie considerată un subiect tabu, studiile numeroase care abordează aceasta problematică o infirmă.

Există o strânsă legătura între imunitate și aparatul uro-genital, de buna funcționare a acestuia și de menținerea unui echilibru optim fiind responsabile îngrijirea corectă și asigurarea unui organism puternic. Atunci când acestea nu sunt tratate cu atenția cuvenită, pot apărea modificări ale florei vaginale care mai departe duc la  dezvoltarea infecțiilor genitale.

Flora vaginală este constituită din ansamblul microbilor din vagin. Aceștia formează un film care căptușește mucoasa și protejează de intruși. Flora are un rol de protecție, căci este formată în proporție de 95% din bacilli Döderlein, bacterii prietenoase, care stimulează imunitatea locală. Vaginul este în mod natural acid, cu un PH cuprins între 4 și 4,5, creând un teren defavorabil dezvoltării bacteriilor patogene. Singura excepție. . . vezi toată lecția


Invitați la Academia de sănătate


Considerăm că e mai bine să previi decât să tratezi, iar sănătatea intimă nu face excepție de la această regulă. Află care sunt principalele greșeli de igienă intimă, ce boli ginecologice ...
pot cauza acestea și cum le putem evita, de la dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center
Într-o perioadă în care riscul de îmbolnăvire este foarte ridicat, învață să fii mai tare decât răceala și gripa! Află care sunt semnele răcelii, când e cazul să apelezi la un specialist și cum o poți preveni sau trata.
Vremea capricioasă și schimbările bruște de temperatură pot influența negativ starea de sănătate, iar riscul răcelilor este foarte ridicat, organismul adaptându-se mult mai greu condițiilor de mediu de la trecerea dintre iarnă și primăvară. Sistemul imunitar este slăbit, și asta pentru că alimentația este mai slabă în vitamine în timpul iernii, iar activitățile fizice lipsesc sau sunt realizate cu o frecvență redusă, din cauza șederii îndelungate în casă.
Medic specialist medicină internă şi gastroenterologie - Policlinica Rahova

Recomandările noastre:


Septusin, a cărui substanță activă este lemnul dulce, are acțiune emolientă și expectorantă prin stimularea secrețiilor bronhiilor, fluidifică mucusul din căile respiratorii. Conține extract din rădăcini de Glycyrrhiza glabra, cu rol protector împotriva infecțiilor microbiene și virale, eficient în inflamațiile căilor respiratorii.


Testimoniale

Mereu am fost preocupată de silueta mea. Mama spune chiar ,,obsedată”. În adolescentă am ,,cochetat” cu anorexia. Acum sunt bine, fac mult sport, dar tot mă tem de unele produse. De zahăr nu mă ating. Totusi nu îmi pot bea cafeluța neîndulcită. De când am descoperit Dolcefit de la Ropharma, sunt fericită. E și “dolce”, te face și “ fit” și are și gust bun cafeaua.

Oana broker de asigurări

Efectele menopauzei își fac fără îndoială apariția după o anumită vârstă. Am avut o perioadă foarte urâtă, nu știam deloc cum să potolesc bufeurile, insomniile și eram tot timpul nervoasă. E normal, dar poate fi și altfel. Estrofit m-a ajutat să trec peste și să obțin confortul fizic și psihic de care aveam atâta nevoie. Mulțumesc, Ropharma.

Livia.O Studenta

M-am ambiționat și am ținut dietă, am făcut constant sport timp de mai bine de un an, dar rezultatele tot nu apăreau, în special la colesterol și nivel de energie. Apoi am incercat Resveravit și am fost uimită de rezultat. După alte câteva luni, am început să observ îmbunătățiri. Am continuat cu același program și cu Resveravit și mă simt mai bine ca oricând.

Andrei.C Arhitect