Academia de sănătate Învață să ai grijă de tine!

Despre noi

Frumusețe și sănătate


Invitat special Dr. Ruxandra Dumitrescu

 De-a lungul timpului, viața femeilor s-a schimbat radical. În 1900, media de viață se situa în jurul vârstei de 50 de ani. Astăzi, media de viață pentru o femeie a crescut considerabil, ajungând la 78,7 ani. De asemenea, femeile nu doar că trăiesc mai mult, dar se pot bucura și de posibilitatea unei mai bune calități a vieții. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple, este esențial ca femeile să se îngrijească și să afle cum își pot maximiza sănătatea fizică și psihică.

Fiecare femeie trebuie să aibă acces la informații legate de spectrul problemelor pe care le poate întâmpina, iar aici nu vorbim doar despre sistemul ei reproducător, ci despre toate celelalte aspecte, precum tulburările de alimentație, stresul, alcoolismul, dependențele și depresiile, dar și despre subiecte precum nutriția echilibrată, sănătatea inimii sau sportul. De exemplu, este indicat ca o femeie să își mențină greutatea optimă de-a lungul timpului. Dacă circumferința taliei unei femei măsoară peste 90 de centimetri, este foarte probabil ca aceasta să dezvolte boli de inimă, o tensiune arterială ridicată sau diabet. În acest sens, mesele echilibrate, eliminarea gustărilor de după-amiază și activitățile sportive zilnice reprezintă cheile controlului greutății și scăderea riscului problemelor cardiace.

Femeile ar trebui să fie conștiente că metabolizează un număr de substanțe diferit față de bărbați. În unele cazuri, anumite medicamente pot încetini rata metabolismului, în vreme ce altele o pot accelera. Așadar, este esențial ca femeile să fie bine informate în privința tipurilor și dozajelor corecte ale medicamentelor pe care le utilizează.

Flora vaginală

Unul dintre cele mai sensibile sisteme ale organismului feminin este cel reproducător. Deși  părerea generală este că zona intimă trebuie considerată un subiect tabu, studii. . . vezi toată lecția


Invitați la Academia de sănătate


Considerăm că e mai bine să previi decât să tratezi, iar sănătatea intimă nu face excepție de la această regulă. Află care sunt principalele greșeli de igienă intimă, ce boli ginecologice ...
pot cauza acestea și cum le putem evita, de la dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center
Într-o perioadă în care riscul de îmbolnăvire este foarte ridicat, învață să fii mai tare decât răceala și gripa! Află care sunt semnele răcelii, când e cazul să apelezi la un specialist și cum o poți preveni sau trata.
Vremea capricioasă și schimbările bruște de temperatură pot influența negativ starea de sănătate, iar riscul răcelilor este foarte ridicat, organismul adaptându-se mult mai greu condițiilor de mediu de la trecerea dintre iarnă și primăvară. Sistemul imunitar este slăbit, și asta pentru că alimentația este mai slabă în vitamine în timpul iernii, iar activitățile fizice lipsesc sau sunt realizate cu o frecvență redusă, din cauza șederii îndelungate în casă.
Medic specialist medicină internă şi gastroenterologie - Policlinica Rahova

Recomandările noastre:


Septusin, a cărui substanță activă este lemnul dulce, are acțiune emolientă și expectorantă prin stimularea secrețiilor bronhiilor, fluidifică mucusul din căile respiratorii. Conține extract din rădăcini de Glycyrrhiza glabra, cu rol protector împotriva infecțiilor microbiene și virale, eficient în inflamațiile căilor respiratorii.


Testimoniale

Pentru că am auzit vorbindu-se despre tratamentul cu statine împotriva colesterolului, mi-am întrebat şi medicul de familie, şi pe cel de diabet, nutriţie şi boli metabolice. Ambii mi-au recomandat Cholest Bio, întrucât nu există nici un fel de efecte secundare. Iar “Mr Colesterol” a început să bată în retragere, după cum au arătat analizele. Este singurul supliment care îmi scade nivelul colesterolului care, din păcate, este destul de ridicat pentru vârsta mea.

Cholest Bio -

În urmă cu 4 luni am fost diagnosticat cu ficat gras, a fost o sperietură serioasă și momentul în care mi-am dat seama că nu e de glumă. Mi-am făcut ordine în alimentație și am plusat cu Silimarină. Nu vreți să știți ce diferență imensă este, nu m-am ma simțit de mult atât de bine!

Silimarina -

Când nu poți să dormi, nimic mai nu merge bine. Am simțit-o pe pielea mea, când stresul și grijile cotidiene mi-au pus capac. Dormeam câte 2-3 ore pe noapte și a doua zi consumam cafea și energizante la greu ca să mă pot ține pe picioare. Până am aflat de Nutradose, m-a ajutat enorm, în sfârșit reușesc și eu să dorm ca un om normal.

Nicoleta.N Designer Interior