Despre noi

ROPHARMA, o companie inovatoare in slujba calitatii vietii.


Grupul Ropharma funcționează după un model de business integrat, respectiv:

  • Producție de medicamente (produse farmaceutice de bază) și suplimente alimentare:
    • Bioef S.R.L (Doștat, Alba)
    • Aesculap Prod S.R.L. (Târgu-Mureș).
    • Eurofarmaco S.A . (Chișinău);
  • Distribuție a produselor farmaceutice și parafarmaceutice, prin depozitele farmaceutice ale celor 7 sucursale: București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Craiova, Timișoara prin Ropharma Logistic S.A
  • Retail al produselor farmaceutice și parafarmaceutice, prin cele 137 de unități, situate în localitățile județelor: Brașov, Bacău, Botoșani, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea prin Ropharma S.A.
  • Servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfântul Constantin Brașov

ROPHARMA participa activ la evolutia stiintei nutritionale prin investitii in alicamente.


S.C. Aesculap Prod S.R.L., cu sediul la Targu-Mures, continua traditiile "Laboratorului Galenic", infiintat în 1976, cu o vasta experienta in fabricarea produselor farmaceutice solide si a unor produse medicamentoase pe baza de plante. Odata cu privatizarea firmei, in aprilie 1999, a inceput reorganizarea si modernizarea in vederea alinierii la normele internationale.

Incepand cu anul 2004 intreaga activitate de productie s-a orientat catre gama suplimentelor alimentare care contin un spectru larg de vitamine si minerale esentiale precum si alte substante nutritive importante: lactoferina, luteina, imunoglobuline din colostru, silimarina, glucozamina, condroitin.

Eurofarmaco S.A. cu o traditie de peste 16 ani pe piata Republicii Moldova beneficiaza de un portofoliu de produse diversificat, produsele fiind prezente pe piata din Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Kazahstan si pe piata din Romania.

Planul de investitii a vizat modernizarea tehnologiilor si conditiilor de fabricatie, au fost elaborate proceduri bine definite in executarea operatiunilor tehnologice si a procedeelor de asigurare si control al calitatii. Procedurile de achizitie a materiilor prime, de prelevare a probelor, a conditiilor de pastrare a materiilor prime si a produsului finit au fost armonizate la normele de buna practica in productie ( GMP) si la standarde de calitate europene (ISO);


Compania BIOEF a fost infiintata in anul 1994 si este specializata in productia de lapte praf pentru sugari si copii mici – produse omologate si avizate de catre Ministerul Sanatatii, fabricate la Dostat in judetul Alba.

Vitalact, laptele praf pentru sugari, este distribuit in toate judetele din Romania, atat in farmacii cat si in cadrul Programului de sustinere a Natalitatii. Fabrica isi desfasoara activitatea prin flux integrat, controlat de catre medici, farmacisti, biologi, chimisti, veterinari si beneficiaza de 3 ferme: ferma vegetala si doua ferme de vaci, precum si fabrica de prelucrare a laptelui.


Compania Ropharma este actionar unic al S.C. Aesculap Prod S.R.L si actionar principal al Eurofarmaco S.A.

Portofoliul de productie Ropharma cuprinde peste 79 produse sub forma de comprimate, pulberi, capsule si siropuri ce acopera 27 arii terapeutice.

Printre produsele consacrate pe piata din Romania, prezente in portofoliul Ropharma S.A., se numara: produse cu traditie – Activit Calciu, Activit B, Activit Mg, Activit Polivit, Antigast Forte, Activit Junior, Activit Luteina, Vitamina C, Extrasedyl, Silimarina Forte, produse inovatoare – gama de produse cu lactoferina (Activit Imuno Forte, Vitalact Immunity Junior, Lipoartrin Forte, Septogal Lactoferina) gama de produse cu resveratrol (Resveravit, Vitagrapes sirop si capsule), Cholest Bio, Septusin, Spirofit, Glykofit, ProstafitLady Health, Pagosten, Bioven, Bioflexin, Biocicatrin, Activit Probiotic, Activit Calciu Forte, Activit Colostru Premium, Lactaza, Vitalact Basic Immunity, Magnozen, Hepazen, Nutradose, Helmiplant si Estrofit;

Utilizarea in terapie a acestor produse are la baza o temeinica fundamentare stiintifica, fiind rodul colaborarii specialistilor din companie cu cercetatorii Facultatii de Farmacie a UMF Tg. Mures si UMF “Iuliu Hatieganu“ Cluj Napoca.

Activitatea de productie si in cadrul laboratoarelor este realizata de catre farmacisti, chimisti si biochimisti bine instruiti, cu experienta in domeniu, care formeaza o echipa tanara si dinamica, caracterizata prin: perseverenta, gandire orientata catre profesie, responsabilitate si profesionalism.

Strategia de dezvoltare vizeaza completarea portofoliului cu produse de ultima generatie, produse care contin substante active naturale - rezultat al introducerii si dezvoltarii conceptului biotehnologie/biomedicamente.

ROPHARMA, performanta in slujba comunitatii.

Inovatia, extinderea retelei de farmacii Ropharma, dezvoltarea brand-ului Ropharma si a brandurilor proprii din portofoliul de productie, dotarea cu echipamente de ultima generatie a liniilor de productie, optimizarea achizitiilor directe si a distributiei reprezinta prioritatile strategice ale companiei.

In prezent Ropharma S.A., persoana juridica de drept roman, este societate pe actiuni de tip deschis, fiind tranzactionata la categoria I a BVB.

Managementul companiei, avand experienta antreprenoriala si corporatista are capacitatea de a indeplini misiunea propusa, aceea de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate a semenilor nostri, prin permanenta preocupare pentru cresterea calitatii produselor si serviciilor oferite, prin implicare sociala, apropiere si atentie fata de pacient si comunitate.

Ropharma se doreste a fi un partener in mentinerea sanatatii prin promovarea valorilor noastre – pacientii, angajatii, responsabilitatea, inovatia, initiativa, integritatea - sa ofere pacientilor solutii si idei noi, sa-i inteleaga si sa le ofere atentia si sprijinul de care au nevoie.